analytics

tisdag 25 augusti 2009

Transformers del I

Har man en son som är nio så kretsar mycket kring Lego, Starwars och dessa eviga Transformers. Transformers i all ära, men det funkar även i trädgården. Jag bara hoppas att trädgården, likt de fula gubbarna, inte återgår till ursprungsskick.

Mycket har hänt i vår trädgård. Det har visserligen alltid funnits trädgårdsintresserade ägare i vårt hus. Men varje tid har sin trend och just nu susar ett jubel kring alla privataträdgårdar som fullständigt blommar ut i en hysterisk grönska. Och jag är en av dessa hysteriska "grön-jölingar" som härjar i en av alla svenska villaträdgårdar.
Som ni ser så var synen ganska tragisk med en sk öppen planlösning, vilket inte är en trend inom trädgård. Här pratar vi små slutna rum som inte ska ge någon insikt av vad som komma skall. Det ska lura en hemlighet bakom varje litet blad!

Jag är inte en stor "fan" av monstruösa helikopter-plattor, det som jag vill skapa i trädgården ska smita in i miljön på ett naturligt sätt. Därför valde jag att gräva ur gräsmattan och låta golvet ta vid där gräset slutar. Jag ville dessutom skapa det där rummet som alla pratar om och vårt plank kom till. Färgen som jag valde var en brun-svart nyans för att låta det gröna framhävas ytterligare. Jag vill även gärna låta trädgården blinka flirtande även på kvällen, därför så planterar jag nu vita blommor så snart jag får chans.

Dags att flirta vidare!

5 kommentarer:

 1. Haha, härligt med snickarglada brudar! :o)
  Transformers ja, jag har en polsk elev som inte pratar svenska ( 7 år ) men en sak förstod jag när han berättade; transformers! Det står högt i kurs det! ;o)
  Ha det bäst,
  Lydia

  SvaraRadera
 2. Hej där
  Så trevligt att du hittade till min blogg och så trevligt att du lämnade en kommentar! Jag kommer definitivt att hälsa på här igen. Jag är i farmor, mormoråldern så jag har en transformer som en färglad "installation" i en fönsterkarm! Gjord av ett fingerfärdigt barnbarn, 6 år gammal.
  Må så gott

  SvaraRadera
 3. Tack själva! Jag ska visa mer vad jag har snickrat senare... måste spara lite till gråa hösten och långa vintern också! Jag hoppas att jag ska inspirera andra att ta till skruvdragaren och sågen! Tjingeling!

  SvaraRadera
 4. Transformers går hem hos stora killar med, även hos halvtanter som jag. Gillar filmerna!!!
  Så duktig du är som snickrar!!!!Jag skulle vilja kunna svetsa, tänk vad mycket fint man kunde göra då till tädgården.
  Ha det gott Carina

  SvaraRadera
 5. Ja, lär dig svetsa! Det borde inte vara så svårt...eller kanske inte. Ta en kurs vet'ja! Har tidigare skrivit om luffarslöjd, jag ska visa bilder på mitt enda alster och story'n bakom tragiken :) Tjing

  SvaraRadera

Läs gärna andra blogginlägg som jag har gjort