analytics

torsdag 11 augusti 2011

Gotland 2011 vol.1

Visby ringmur - check
Visby innanför muren - check
Raukar - check

Då satte sig sonen och jag på flyget till Gotland för några dagars annan-ö-liv! Vi såg fram mot ett lyxigt leverne med massor av upplevelser och mätta magar av dundergod mat!

Steg nummer 1 var att hämta upp hyrbilen som var bokad, efter lite om och men så fick vi tag i personalen så att vi skulle få nycklarna till vrålåket. Eftersom det var bokat hos en liten firma på Visby så hade de inte specificerat vilka typer av bilar som fanns att tillgå. Adrian var övertyga om att en Hummer skulle vara parkerad till vårt förfogande... Själv hade jag sett fram mot något i stil med en klassisk Citroen... ni vet en sådan där med soltak som finns i alla de där schyssta filmerna!Vad hittade vi på parkering? En Nissan Micra från 1800-talet!! Den tjuter som ett skållat troll vid start, stinker som grannens majbrasa vid varje korsning och en rekond på bilen skulle vara som att "sätta läppstift på grisen"! Ja, ni ser förfäran är fullständig hos sonen!

Väl inne i Visby var bilen, för stunden, glömd och vi siktade på pannkakorna på Creperie och Logi. Jag valde en Crèpe m kräftstjärtar och sonen lyx'ade med både grädde och glass! Super-gott!! Väl värt besöket.

Det känns som om jag är den sista på jorden som inte har besökt Gotland, så ni vet ju alla hur vackert det är att vandra runt innanför murarna. Självklart med kamera i högsta hugg!

Jag hittade butiken Idyllien Wisby där doft, flärd och vardagslyx utlovas att vara beroendeframkallande. Jag hittade ett underbart doftljus som jag var tvungen att köpa, men det fanns mer... men på med skygglapparna. Nu är det fokus på mitt kök som ska färdigställas och den kräver sin budget!Självklart hann vi med att köra förbi lite raukar som vi var tvungna att stanna för närmare beundran. På Furillen var vi inte välkomna tyvärr, filminspelning surr'ni!Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

 1. Kan lova att du inte är den sista i världen som inte varit på Gotland. Här har du en till :-))) Men jag har varit på Öland.... (vet inte om det kan räknas som nästan ha varit där....hihi....).

  Här är det INTE särskilt varmt heller. I går hade jag både långärmad och fleece på mig. Hrmm..... Oh, vilka snygga lavendelgömmor/buketter du gjort. Såna har jag aldrig lyckats med att göra. Å skymtar jag svarta väggar där i köket? Snyyyygt. Har en endaste svart vägg (i arbetsrummet) men skulle gärna ha lite mer sånt. Eller mörkgrått. När vi skulle tapetsera om i arbetsrummet (nu är det ett antal år sedan... och det gjordes samtidigt som vi totalrenoverade köket) med de svarta tapeterna tittade målaren på mig och nästan skakade på huvudet. Jag riktigt såg hur han tänkte att jag inte var riktigt klok... haha...

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. här är lite tröst... inte jag heller;)

  men fantastiskt verkar det ju! Det som tar mig emot numera är att större delen av Åre+Stockholm faktiskt tillbringar sommaren där. Föredrar att träffa lite annat folk på semestern hahhah som lite kinnekullebor tex! Missade din hembygd men kollar upp den nästa gång, är ju där lite då och då!

  ps hade nog förväntat mig samma bil som du, hur läckert vore inte det:)

  SvaraRadera

Läs gärna andra blogginlägg som jag har gjort