analytics

tisdag 1 september 2009

Ont i magen, ont i musklerna och ett gott sinne...

... är ett lyckat recept till en trädgård!

Magiskt är ordet för dagen när det kommer till trädgård! Det är magiskt att man kan få sådan genomslagskraft enbart genom att göra något som man själv älskar och tror på. Igår fick jag bråttom hem från jobbet efter ett samtal från vår lokala tidning! Dom vill jättegärna komma ut till min trädgård och göra ett repotage inför ett tema-nummer i september! Självklart... som jag skrivit innan så är jag exhibitionist när det kommer till min trädgård! Men jäklar vad bråttom jag fick!

Jag har under några veckor skrivit artiklar till en ny blogg - Garden For Dummies. Denna hade journalisten fått nys om, trots att jag inte ännu har gjort något väsen av den. Tanken med bloggen är lite att bli ett plåster på såret som jag fick när jag skaffade hus och insåg att en trädgård ingick i köpet... till min fasa!

Fasa eller inte... min trädgård gör sig påmind! Just nu så måste jag hitta lite tid att dela lite perenner... jag tänkte låta malvan få breda ut sig och att floxen få hitta en egen plats. Sedan så ska jag inhandla några härliga Alium-lökar och stoppa ner bland bergenian. Magiskt... vips så får jag en andra blomning!


Måste jobba vidare... TjinglIng

6 kommentarer:

 1. Ja, dom skulle försöka få in det nästa söndag...
  Kul o se vilka bilder det blir... han knäppte kort överallt, hela tiden.
  Jag nämnde dig/din blogg när jag pratade med reportern, då sa hon att hon hade sett din kommentar hos mig, och hittat till dig på så vis ;)
  Haha, ja du fick lite längre tid på dig att fixa iallafall... ska bli kul att se din trädgård!

  Ha'de!

  SvaraRadera
 2. Ojoj, har följt din kommentar hos hanna och hamnat här och nu ser jag hannas kommentar... och lägger ihop ett o ett..! ;) Vad roligt att även du blivit upptäckt o att ni bor nära varandra! =)

  Förstår din stress dock. Man vill ju att allt ska vara tiptop men samtidigt kräver september månad lite mer än ex våren. Hade de kommit i maj-juni, så hade trädgården kunnat tala mycket mer för sig själv, eller hur? Åtminstone hos mig i Skåne..

  Jag önskar dig lycka till! Din trädgård ser trots allt fantastisk ut. Jag har själv påbörjat mina planer på att skapa rum, o har kommit en bit, men fortsättning får nog följa till våren igen. Nu njuter jag att sista blomningarna, sen ska jag njuta av att röja lite grann. All är lika skönt!!

  Ha det bra!
  Emma.

  SvaraRadera
 3. Hallå Ingela, älskar när jag randomsurfar på bloggarna och hamnar på ett ställe som jag vet att jag kommer att besöka igen! Detta är ett sådant.

  Såg ditt inlägg hos Lydia, håller helt med dig! Den enda växten som passar nu är ju Enchinea Envy!

  Vad händer med Garden for Dummies? Är det bara du som skriver eller fler?

  Marit

  SvaraRadera
 4. Heeejsan Ingela!
  Jättegrattis till kommande repotage, visst är det roligt. Jag höll på att göra på mig när jag fick frågan i våras, tur de är proffs på att ta bra bilder!
  Jag är grymt imponerad av dina snickerier, själv fick jag till en blomsterlåda som såldes på momangen. Gav mersmak! :o)
  Ha en härlig helg,
  Lydia

  SvaraRadera
 5. Hejsan Ingela! Detta lisa från lundby i örebro om Du kommer ihåg mig. Ena Din mormor bodde granne med mig o Du också en tid. Har varit o hälsat på Ena idag. Drack kaffe o pratade. Tömde hennes orkidekrukor (var för mycket vatten:) Fick se Sundsvalls-posten med trevlig artikel om Dig o Din fina trädgård. Kul. Jag har också en liten täppa här. Väldigt vacker på sommaren. + en Kolonilott med massor av blommor, 2 äppelträd, hallon, vinbär mm. Det är härligt. Ha en fin höst. Kramar från Lisa.

  SvaraRadera
 6. Hej Lisa,
  Vad roligt att du hitta hit :) Ja, visst är det kul med trädgård! Är totalt uppslukad. Vad bra att du fortfarande hälsar på mormor :) Ha det så bra!

  SvaraRadera

Läs gärna andra blogginlägg som jag har gjort