analytics

lördag 10 oktober 2009

Mörkret drar in...

... och jag med!

Mätt och nöjd med ett glas vin i handen, ljusen är tända både inne och ute. Nya knoppar på amaryllisen, som jag har räddat in från frostens, står i fönstret. Det känns inte som jul men det andas något om vad som komma skall. Har varit i skogen idag och plockat lite lite lummel, jo jag vet... den är fridlyst men vi har ganska mycket av lummel här på ön.


Jag kan aldrig se mig mätt på denna utsikt. Höstglöd lyser med sin närvaro, vattnet ser så där höstligt ut och fortfarande är jag skitnöjd över att jag klippte en toppmurkla av tujan.


Idag har jag äntligen fått ner de stackars bolltistlarna som jag tidigare har fått levererat. Har även idats flytta nävorna som har en förmåga att breda ut sig lite väl mycket. Tyvärr blir nog inte denna plantering så där genomtänkt som jag hade tänkt. Men jag har ju "hela vintern på mig"!

Det har varit strålande sol idag, så där underbart friskt som det bara kan vara på hösten. Man går bara omkring och njuter i fulla drag. Småpysslar lite grann ... jag är ju inte något för att städa allt för väl, vissa perenner klipper jag ner men låtet klippet ligga kvar i rabatten. Idag har jag även varit runt och stoppat ner allium lite här och där (allium Caaeruleum och allium sphaerocehalon) . Har även fortsatt förra årets trend att stoppa ner en massa vita tulpaner, denna gång bland bolltistlarna (tulipa gesneriana).

Haha.... you got me! Jag har börjat prata latin! Jojo... jag har ju hela vintern på mig att lära mig. Så kan det gå när man umgås med eliten :)

Ha en fortsatt skön hösthelg, för det ska jag ha!
Lev väl!


Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

 1. Hallå Ingela, vilka är det som har inspirerat dig att prata latin?

  Vilken underbar trädgårdsdag det har varit idag! Vi har grävt och grävt, för att till slut plantera en ligusterhäck.

  Och nu väntar vi bara på de sista planteringsobjekten, en Manchurisk valnöt och en Purpurapel 'Stenström'.

  aaaaaaaaaahhh, hopppas på icke-djupkalla-nätter...

  Marit

  SvaraRadera
 2. Det gör mig inget att det blir mörkt tidigt, för då kommer jag in i tid.
  Vilken utsikt du har förstår att du aldrig kan se dig mätt.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Ah låter helt underbart!

  Två glas Allesverloren i fredags (minns inte vilken av dem) gav mig en vedervärdig huvudvärk under hela lördagen. Idag är allt lite lättare och jag (OCH MANNEN) ska ut och gräva.

  Kram på dig

  SvaraRadera
 4. Jag tycker nog att ett av nöjena med att odla sin trädgård och stoppa nya saker i jorden är att lära sig namnen, både på svenska och latin. Det kanske upplevs som snobberi av en del, men det är praktiskt i många sammanhang!
  Skön söndagkväll önskar
  Eva

  SvaraRadera
 5. Jo, jag har insett att man är ganska körd om man inte är lite bevandrar i latinen så det blir vinterns uppdrag. Så att man vet vad man stoppat i jorden. Det kanske finns några köksvägar till lingonet? Några tips...

  SvaraRadera

Läs gärna andra blogginlägg som jag har gjort