analytics

lördag 30 juli 2011

Funkior funkar i alla lägen

Funkia är ju en växt man sällan har för de vackra blommornas skull. Ja, oftast så är det ganska oansenliga blommor. Jag har till och med hört de som klipper bort blommorna för sakens skull. Det är ju bladen som är vackra...

I min trädgård så har jag mängder av olika Funkia, har inter räknat in dem eftersom jag inte är den typ av trägårdiot! Min idioti ligger är nog på ett annat plan, typ att sitta och njuta. Därför ser trädgården ut som den gör i år. Men jag kommer igen, var så säker! För en annan idioti som jag har är att slita ont... det ska grävas och det ska fixas och det ska snickras. Men tydligen inte i år!

Tillbaks till Funkiorna... en av mina Funkia har faktiskt underbara blommor, utöver de vackra bladen. Så om man ska ha något i sin trädgård så ska i allafall en Funkia tryckas ner. Och där med basta!


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

 1. Jaaa, absolutely måste man ha funkior i sin trädgård. Å alunrot. De två tillsammans är ju liksom bästa kombon. Å lättsköttaste. Jag är en av dom som gillar blommorna på funkiorna. Suverän att ha i buketter. Å när de är överblommade klipps de ju så lätt bort och vips har man den där stilrena gröna plantan UTAN blommorna :-)) Men tills det stadiet infinner sig njuter jag av blommorna också.

  Är vääldigt svag för lime också. Det var den färgen jag syftade på i 'krusbärstoner'..... Överhuvudtaget är grönt den bästa färgen. Utan konkurrens. Men ibland så räknas ju den inte riktigt som en färg i trädgårdssammanhang. Konstigt.

  Jo, auktionen är på söndag i Bergeforsen, Lunde gård. Visning 10.00. Vi kanske ses :-))) Tyvärr missade jag Br. Österholms auktion i början av juli. Den är den allra bästa tycker jag. Hög kvalitet, bra priser och suverän utropare. Proffsig helt enkelt.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Funkior är ett måste i trädgården - de är anspråkslösa och fyller ut väldigt bra. Jag tycker dessutom att blommorna är fina, med sin bleklila färg passar de in nästan överallt. en del doftar ju också, kan man önska mer av en växt?
  Det undrar i alla fall Eva

  SvaraRadera

Läs gärna andra blogginlägg som jag har gjort