analytics

lördag 15 oktober 2011

Räddad av en fjärils vingslag

Har ni hört om det är en fjärils vingslag kan skapa en storm... i ett vattenglas i Kina eller hur det nu var!

Som en vanlig lördagsmorgon, efter att lyssnat 1 timma på "Ring så spelare vi" och stilla undrat varför det ska vara så svårt att svara Amazonas med hinten "Diande avkomma", så ska man ut med jycken! Jo, jag vet... svaren kommer som en dans hemma i soffan!

Efter att jycken dansat runt en stund så ska det bestämmas vilken del av Alnö som ska föräras ett besök, ofast landar lotten på skogen. Så även denna morgon! Men lurarna fulla med "På minuten" så traskar hunden och jag på uppåt skogen. Solen skiner och det är fullkomligt ljuvligt på vägen uppåt stigen. Oftast fastnar vi uppe på hygget och sitter på platt-stenen, där jag den myggfria delen av året käkar frulle. Så även idag...

En bekantskap som jag ofta återkommer till, är Kajsa Ingemarssons blogg och även i veckan har jag haft fullt upp med att följa hennes vardagsbestyr med att springa på allt kul som verkar hända mellan Stureplan och Flen! Denna vecka blev jag bestört över att hon endast medverkar i två avsnitt av mitt favvo-program På minuten!

Morgonens marcherande uppåt skogen akompanierades av ett ljudligt, av mig, skrattande läte över nejden. Över Kajsas smått uppgivna protester över folklighet och dialektala diftååånger. Å andra sidan består programmet av sex sköna individer till som också genererar mina skrattsalvor å det ljudligaste.

Dagen till ära räddar dessa skrattsalvor mig från att direkt bli tagen som en älg och där med mista livet för en jägares bössa. Det enda som jägaren fångade mig med var en av de suraste blickarna för dagen. Så hur tänkte du Kajsa... förstod du att jag skulle behöva fyra av värsta salva för att ljudligt rädda mig från att bli direkt skjuten? Tacksam är jag för ditt vingslag i verkligheten :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Läs gärna andra blogginlägg som jag har gjort